לקביעת פגישה

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    פירוק שיתוף במקרקעין

    פירוק שיתוף במקרקעין בעזרת עו"ד מומחה

    אין זה פשוט להיות חלק משותפות בבעלות על קרקע או שטח ויש לזה הרבה מאד משמעויות לא רק מבחינת הקרקע עצמה או השותפות עצמה אלא גם מבחינת המיסים והחוקים שקשורים לעצם קיומה של השותפות הזאת. עם הזמן חלים שינויים כאלה ואחרים במהלך החיים של כל אדם וכמובן שגם יחסים בין השותפים יכולים להשתנות, מה שיכול לגרום בקשת פירוק שיתוף במקרקעין. המשמעות היא ששותף זה או אחר מעוניין או להוציא את עצמו מהשותפות ולהתנתק ממנה או שהוא סבור שהשותפות כולה צריכה, מסיבות כאלה ואחרות, לחדול מלהתקיים. חשוב לדעת מה המשמעויות של זה ואיך עושים את זה בצורה מסודרת.

    מה כדאי לדעת על תהליך של פירוק השיתוף בתחום המקרקעין?

    כמו כל הסכם של פירוק שותפות כלשהי יתכן ויהיה מדובר בפירוק בהסכמה ויש גם פירוקים שיתבצעו ללא הסכמה. מכיוון שהשווי של מקרקעין יכול להיות גבוה במיוחד נדרשת כאן התערבות של עורכי דין ושל בית המשפט על מנת לבצע פירוק של שיתוף במקרקעין בצורה מסודרת ללא קשר להסכמות או להיעדרן. יש דרך להתמודד עם כל מכשול שמתעורר ויש אפשרות שעורך דין אחד ייצג את כל השותפים אך מה שחשוב זה לבחור את עורך הדין שיש לו ניסיון רב ככל האפשר בתחום זה, בפירוק שותפויות מכל הסוגים ובכל הדרכים. מכל סיבה שהיא – לא חייבים להישאר חלק מהשותפות.

    איך לבחור את עורך הדין שייצג?

    כאמור, המשמעויות של פירוק השיתוף בנושא המקרקעין תהיינה קשורות לכספים ולתשלומי מיסים ויש חשיבות לאופן המכירה של אותו חלק של השותף שמעוניין לצאת מהשותפות. חשוב שעורך הדין ששוכרים את השירותים שלו יהיה ותיק ומנוסה בתחום, מה שיקנה לו ארגז כלים להתמודדות בהצלחה עם כל מקרה ומקרה שהוא יסייע בו. יש צורך בניסיון זה על מנת להתמודד עם כל סוג של מקרה ועם כל מכשול שעלול להיווצר בזמן התהליך.

    עו"ד ונוטריון מיה סגל ויסהוז מלווה תהליכי פירות שיתוף במקרקעין עם ניסיון רב בתחום והצלחות רבות. תמיד עם יחס אישי ומקצועי מעולה.

    פירוק שיתוף

    פירוק שיתוף

    כאשר מדברים על הנושא של פירוק שיתוף מתכוונים בדרך כלל לתחום המקרקעין, כאשר אחד מהשותפים בבעלות על שטח או קרקע מעוניין לפרק את השותפות כולה. ישנם מקרים שבהם שאר השותפים יסכימו לזה ויהיו מקרים שבהם אותו שותף עצמו ימכור את החלק שלו לאחרים וכך יוציא את עצמו מהשותפות וכבר לא יהווה חלק ממנה. מכיוון שלבעלות על שטח או קרקע יש משמעויות מבחינת החוק ונושאי מס שונים הרי שהפירוק חייב להתבצע בליווי צמוד של עורך דין, בין אם עורך דין אחד שמייצג את כלל השותפים ובין אם כל אחד מהם שוכר את השירותים של עורך דין בנפרד.

    איך מתבצע פירוק שיתוף הלכה למעשה?

    כאמור, כאשר יש תמימות דעים והסכמה בנוגע לפירוק השותפות הרי שכל התהליך יהיה קל ומהיר יותר. יחד עם זאת, בהחלט קיים מקרה שבו מי מהשותפים יתנגד ביצוע פירוק שיתוף וכאן יהיה צורך לערב גם עורכי דין או את בית המשפט. באופן כללי המשמעות של הפירוק היא חלוקה מחודשת של הבעלות על המקרקעין, תוך כדי עמידה בכל ההוראות או החוקים שקשורים במתן היתרי בנייה או ביצוע בנייה בצורה חוקית ומוסדרת. בכל מקרה תתבצע בחינה על ידי בית המשפט בנוגע לתשלומים שהשותפים העבירו ביניהם על מנת לוודא שאכן החלוקה המחודשת, הקנייה והמכירה בוצעו בצורה הוגנת כלפי כל הצדדים.

    החשיבות של ביצוע הפירוק בצורה מסודרת ומוסכמת

    אנשים שהיו שותפים עסקיים או שותפים בבעלות על מקרקעין חייבים לסיים ברוח טובה את השותפות ללא קשר לנסיבות אשר הביאו אותם לכדי פירוק שיתוף, בהסכמה או שלא בהסכמה. על מנת שלא יתעוררו משקעים שליליים בשלב מאוחר יותר עורכי הדין שיהיו מעורבים בתהליך יוודאו שכל אחד מהשותפים אכן מקבל את המגיע לו. גם שותפות שמתחילה בצורה מוסכמת יכולה להשתנות ולכן עורכי הדין ובית המשפט יכולים לסייע בכל מצב שבו נוצר צורך לבקש לפרק את השותפות.

    עו"ד ונוטריון מיה סגל ויזהוז תלווה את תהליך פירוק השיתוף שלכם בצורה מקצועית, עם ניסיון רבה ויחס אישי.

      עוד בנושא

      הסכם ממון
      להמשך קריאה
      הסכם הלוואה
      להמשך קריאה
      צו קיום צוואה
      להמשך קריאה
      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן