חוזה שכירות

חוזי שכירות ממלאים תפקיד חיוני ביצירת הבנה ברורה בין משכירים לשוכרים. מאמר זה מספק מדריך מקיף לסעיפים החשובים לחוזי שכירות ועונה על שאלות מפתח הקשורות לבדיקות רקע של דיירים, קביעת שכר דירה, בדיקת דירה ואחריות לתיקונים.

מידע נוסף בנושא דיני מקרקעין

שתפו חברים במידע:

סעיפים חיוניים לחוזי שכירות: מדריך חשוב למשכירים ולשוכרים:

תשלומי שכירות ותקופה

חשוב לציין את הסכום, התאריכים ודרך התשלומים החודשיים בחוזה השכירות. אם חלים על הדיירים תשלומים נוספים, יש להזכירן גם כן. לתקופת השכירות חייב להיות תאריך התחלה וסיום ברורים.

אפשרות להארכה

אם לדיירים יש אפשרות להאריך את החוזה, החוזה צריך לפרט את התנאים למימוש אפשרות זו, כגון עמידה בהתחייבויות ומתן הודעה מוקדמת בכתב. יש לקבוע גם את סכום השכירות במהלך תקופת ההארכה.

תחזוקה ופינוי

ההסכם צריך להגדיר את המצב שבו הדירה תוחזר בסוף תקופת השכירות. ייתכן שיידרש מהדיירים לתקן כל נזק שגרמו ולהחזיר את הנכס למצבו המקורי. הכנסה של סנקציה על אי פינוי הדירה בזמן יכולה לסייע להבטיח פינוי בזמן.

ביטוח וביטחונות

על המשכירים לדרוש מהשוכרים לרכוש ביטוח תכולה וביטוח צד שלישי, כאשר חברת הביטוח מוותרת על זכות השבה כלפי המשכיר. ההסכם צריך גם לציין את סוג וערך הביטחונות הנדרשים מהדייר.

בדיקות רקע של דיירים וביטחונות

זהות הדיירים

לפני חתימה על ההסכם, חשוב שהמשכירים יאמת את זהות השוכר ואת המצב הכלכלי שלו. ניתן לעשות זאת על ידי בדיקת תלושי שכר, בקשת המלצות ממשכירים קודמים או שימוש בחברות המתמחות בבדיקות רקע.

סוגי ביטחונות

עירבון יכול להשתנות במונחים של מימוש. בעוד ששטרות חוב או ערבות אישית עשויים לדרוש התערבות משפטית, ערבות בנקאית אוטומטית או פיקדונות כספיים לא. על בעלי דירות לשאוף לפחות לסוג עירבון אחד, כגון ערבות בנקאית אוטומטית או פיקדון כספי.

בדיקת הדירה לפני שחותמים

מצבו הפיזי והמשפטי של הדירה

על השוכרים לבדוק את הדירה לאיתור ליקויים או בעיות כלשהן לפני המעבר ולציין אותם בחוזה השכירות. עליהם גם לאמת את זכויות בעל הדירה לנכס ולהבטיח ששמם יופיע בהסכם.

אחריות לתיקונים והשכרת משנה

חובות תיקון על מי חל?

חוק השכירות וההלוואות קובע כי על השוכרים לתקן כל נזק שנגרם עקב שימוש לא סביר שלהם בדירה, בעוד שבעלי הדירות אחראים לתיקונים אחרים שהם בלאי סביר תוך 30 יום מרגע קבלת בקשת תיקון.

סיום מוקדם של הסכמי שכירות

לשם סיום מוקדם של הסכמי שכירות, יש לכלול הוראה מתאימה בחוזה. אם לבעל הדירה יש את הזכות לבטל את ההסכם, עליו להודיע לשוכר לפחות שלושה חודשים מראש.
גם למשכיר יש זכות לסיים את הסכם השכירות, בהתאם למה שסיכמו הצדדים.

סיכום:

העובדה שהצדדים מחזיקים באינטרסים מנוגדים, לא מצדיקה יצירת הסכמי שכירות דרקוניים הכוללים הוראות בלתי סבירות, במיוחד לאור העובדה שכיום חוק השכירות והשאילה מסדיר את הנושאים המרכזיים ביחסי השכירות בין הצדדים. כדאי להיעזר בשירותיו של עו"ד שיידע להגן על הזכויות של המשכירים מחד ועל זכויות השוכרים מאידך, כך שתשמר מערכת יחסים טובה בין המשכירים לשוכרים.

אם יש לכם שאלות, תשלחו הודעה או תרימו טלפון.

שתפו חברים במידע: