מהו התהליך למינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש?

מינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש כרוך בהקצאת אדם לניהול ענייניו האישיים והכספיים של אדם שאינו מסוגל לעשות זאת בעצמו. הדבר יכול לנבוע מגיל, מחלה או אי כשרות משפטית. האפוטרופוס אחראי מבחינה משפטית לקבל החלטות לטובת האדם, כולל החלטות רפואיות וניהול נכסים.

מידע נוסף בנושא אפוטרופסות:

שתפו חברים במידע:

מה כרוך במינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש?

מינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש כרוך בהקצאת אדם לניהול ענייניו האישיים והכספיים של אדם שאינו מסוגל לעשות זאת בעצמו. הדבר יכול לנבוע מגיל, מחלה או אי כשרות משפטית. האפוטרופוס אחראי מבחינה משפטית לקבל החלטות לטובת האדם, כולל החלטות רפואיות וניהול נכסים. התהליך דורש אישור בית משפט, המבטיח שהאפוטרופוס שמונה מתאים ויפעל לטובת האדם הזקוק לטיפול. הסדר משפטי זה מסייע בהגנה על רווחתו ויציבותו הכלכלית של האדם.

כיצד להתחיל בתהליך מינוי אפוטרופוס?

התחלת תהליך מינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש כוללת מספר שלבים. ראשית, יש לזהות את הצורך באפוטרופוס, לוודא שהאדם המדובר אינו מסוגל לנהל את ענייניו האישיים או הכספיים. לאחר מכן, יש לאסוף תיעוד רלוונטי, כולל תיעוד רפואי כדי לתמוך בבקשה. בשלב הבא, יש להגיש בקשה רשמית לבית המשפט לענייני משפחה, בה יפורטו הנימוקים לבקשת האפוטרופסות. בית המשפט יבחן את הבקשה ויחליט האם לקיים דיון לבחינת המצב. במהלך הדיון, יוצגו ראיות, והשופט יקבע האם מינוי אפוטרופוס הוא לטובת האדם.

מהן האחריות של אפוטרופוס לגוף ולרכוש?

לאפוטרופוס לגוף ולרכוש יש אחריות משמעותית. עליהם להבטיח את שלומם ובטיחותו של האדם שעליו הם מונו להגן. זה כולל קבלת החלטות רפואיות, ניהול טיפול יומיומי ופיקוח על הסדרי מגורים. בצד הרכוש, על האפוטרופוס לנהל את הכספים, לשלם חשבונות ולהגן על נכסים. האפוטרופוס פועל לטובת האדם, תוך הבטחת צרכיו ושמירה על זכויותיו. הבנת מלוא היקף האחריות היא קריטית לכל מי ששוקל את תפקידו של אפוטרופוס לגוף ולרכוש.

החוק הרלוונטי אשר מסדיר את כשרותו המשפטית של האדם הוא חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות,
תשכ”ב- 1962 , אשר קובע כי כל אדם רשאי לנהל את ענייניו ולדאוג לעצמו.

חוק זה קובע ומסדיר את זכויותיו של האדם ושל האפוטרופוס הטבעי והחוקי, את זכויותיו של האפוטרופוס ושל החסוי וכן את חובותיהם.
בין היתר, קובע החוק מספר מקרים בהם בית המשפט רשאי למנות לאדם אפוטרופוס:

– קטין ששני הוריו מתו או שהוריו בעצמם פסולי דין

– פסולי דין

– אדם אחר שאינו יכול לדאוג לענייניו- ואין מי שמוסמך ומוכן לדאוג להם במקומו

– עובר

מתי מסתיים תפקידו של האפוטרופוס

האפוטרופוס יכול להתפטר ולתת הודעה לבית המשפט על כך.

האפוטרופסות תפקע במותו של האפוטרופוס או במותו של האדם שמונה לו אפוטרופוס.

איזה סוגים של אפוטרופוס קיימים

אפוטרופוס יכול להתמנות כאפוטרופוס לגוף, לרכוש או לשניהם יחד- תלוי בנסיבות וכל מקרה לגופו.

לסיכום,  אפוטרופוס הוא אדם שממונה באמצעות בית המשפט להיות אחראי לחייו של אדם אחר שאינו מסוגל לטפל בעצמו. מינוי האפוטרופוס כרוך בפנייה לבית המשפט, לרוב זה כרוך בביקורים של עובד סוציאלי אשר יבדוק את ההתאמה בין האדם שמבקש להתמנות כאפוטרופוס לבין האדם שזקוק לאפוטרופוס, רק לאחר אישורו של העובד הסוציאלי בית המשפט יאשר את המינוי באופן קבוע וימשיך לפקח על עבודתו של האפוטרופוס.

משרדנו מעניק ליווי וייצוג משפטי בתהליכי האפוטרופסות, בין אם מדובר בהליך של אפוטרופסות לגיל השלישי, בין אם מדובר בהליך אפוטרופסות לבגירים בעלי צרכים מיוחדים.
השירות כולל גם ליווי של האפוטרופוס בתפקידו כאפוטרופוס.

אם יש לכם שאלות, תשלחו הודעה או תרימו טלפון.