מינוי אפוטרופוס לבגיר עם צרכים מיוחדים

כאשר מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים, רבים מהם אינם מסוגלים לדאוג לענייניהם, לקבל החלטות באופן עצמאי או לתפקד כמו בני גילם. במקרים אלה, ההורים ימשיכו לטפל בילדיהם כפי שעשו עד גיל 18. כדי שההורים יוכלו להמשיך לקבל החלטות עבור ילדיהם באופן חוקי, הם צריכים להתמנות כאפוטרופוסים שלהם. לצורך כך, יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה כדי לקבל צו מינוי אפוטרופוס.

מידע נוסף בנושא משפחות מיוחדות:

שתפו חברים במידע:

כשהילד מגיע לעולם, מתחילות הדאגות. זו אמת שאין עליה עוררין, במיוחד כאשר מדובר בילד שנולד עם צרכים שונים ומיוחדים.

ההורים הם האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם, ותפקידם הוא לדאוג לכל מה שדרוש להם. הם חייבים להבטיח שהילד יהיה שבע, לספק לו סביבה נעימה ותומכת לגדול בה, לחנך אותו, להקנות לו ערכים, וכמובן, זאת רק ההתחלה.

כאשר הילדים מגיעים לגיל 18, הם הופכים לבגירים בהתאם להגדרה המשפטית, הם למעשה אחראים משפטית על מעשיהם ואינם זקוקים יותר לטיפול של אחרים.

עם זאת, כאשר מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים, רבים מהם אינם מסוגלים לדאוג לענייניהם, לקבל החלטות באופן עצמאי או לתפקד כמו בני גילם. במקרים אלה, ההורים ימשיכו לטפל בילדיהם כפי שעשו עד גיל 18.

כדי שההורים יוכלו להמשיך לקבל החלטות עבור ילדיהם באופן חוקי, הם צריכים להתמנות כאפוטרופוסים שלהם. לצורך כך, יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה כדי לקבל צו מינוי אפוטרופוס.

חשוב לציין שההליך אינו מתבצע אוטומטית, וההורים נדרשים להגיש את הבקשה המתאימה לבית המשפט. מומלץ להתחיל את התהליך כשלושה חודשים לפני יום הולדת 18 של הילד, כך שבזמן שהוא יהפוך לבגיר, ההורים יוכלו לקבל את צו המינוי באופן מיידי.

איך מתבצע התהליך?

ראשית, יש להשיג מסמכים רפואיים עדכניים המאשרים שהילד אינו מסוגל לדאוג לענייניו ונדרש להוריו להמשיך לטפל בו ולספק לו את צרכיו.

לאחר מכן, יש להחתים את כל בני המשפחה הגרעינית הבגירים על כתב הסכמה למינוי אפוטרופוס, ולמלא טופס בקשה למינוי אפוטרופוס. בטופס יש לתאר את המצב המשפחתי ואת מצבו הרפואי של הילד. לאחר מכן, יש לשלם אגרה לבית המשפט ולהגיש את הבקשה.

לפני שהבקשה תאושר, בית המשפט ממנה עובד סוציאלי שיערוך תסקיר. העובד הסוציאלי יפגוש את הילד ואת ההורים כדי לוודא שההורים מתאימים להמשיך בטיפול בילד.

לאחר שהעובד הסוציאלי יגיש את התסקיר לבית המשפט, יינתן צו למינוי אפוטרופוס.

בעת מינוי האפוטרופוס, בית המשפט מתחשב בשני עקרונות מנחים:

  1. עקרון הצורך – השאלה האם ללא המינוי זכויותיו וצרכיו של האדם ייפגעו. כלומר, האם יש צורך במינוי אפוטרופוס כדי להבטיח שהאדם יוכל לקבל את הטיפול וההגנה הנדרשים לו.
  2. עקרון האמצעי הפחות מגביל – האם ניתן לשמור על זכויותיו של האדם באמצעים מגבילים פחות. כלומר, בית המשפט יבחן אם יש אפשרויות אחרות שלא מצריכות מינוי אפוטרופוס, כמו תומך בקבלת החלטות, הליך שיכול לענות על הצרכים של האדם מבלי לפגוע בעצמאותו ובזכויותיו.

לאחר שהאפוטרופוס מונה, עליו לעמוד בחובות רבות. אחת מהן היא חובת הדיווח – האפוטרופוס מחויב להגיש דו"ח שיכלול פרטים על האדם המיוצג ועל נכסיו. דו"ח זה מאפשר לבית המשפט לעקוב אחרי פעולותיו של האפוטרופוס ולוודא שהאדם המיוצג מקבל את הטיפול וההגנה הנדרשים.

חשוב שהאפוטרופוס יפעל תמיד למען טובתו של האדם המיוצג ויפעל לפי ההנחיות שניתנות לו, תוך שמירה על זכויותיו וכבודו.

המשרד מעניק ייעוץ וליווי משפטי בתחום האפוטרופסות.

 

 

 

אם יש לכם שאלות, תשלחו הודעה או תרימו טלפון.

שתפו חברים במידע: